vrijdag 31 januari 2014

Een winters warm interieur!


Inmiddels is het eind januari en lijkt het er op dat hier en daar Koning Winter zijn intrede wil doen. We hopen allemaal op een beetje winter. De wintermaand januari is een maand van rust, bezinning, plannen maken voor het startende jaar en deze plannen eventueel alvast in gang zetten.  De kerst spullen zijn weer opgeborgen en maken ruimte voor een opfrisbeurt voor je huis. Alhoewel de meeste mensen geen voorjaarsschoonmaak meer doen merk ik wel dat veel mensen hun huis willen schilderen, even frisse kleuren, omdat het er al lang op zit of omdat ze zin hebben in nieuwe kleuren en geïnspireerd zijn geraakt. De meeste mensen vinden het prettig het interieur in januari te herschikken, “ heb ik de spullen nog nodig zoals ik ze gebruik”, “wat zet ik op een andere plek” en “welke spullen moeten nu echt weg”. Mensen krijgen zin om weer actief met hun huis bezig te zijn.

De nieuwe kleurenkaart die we samen met Carte Colori hebben gemaakt wordt heel positief ontvangen bij onze klanten. De kleuren Corno, As, Pelliccia en Albast, allemaal echte naturellen, worden al vaak uitgekozen om het huis te verfraaien.
Bij ons ‘open woonhuis’ in Bennekom zijn deze kleuren in huis ook toegepast, zodat goed te zien is welk effect deze kleuren hebben in een woonomgeving. Mijn persoonlijke favoriet is kleur Corno vanwege het “linnen” effect, een warme beige grijs en bovendien combineert het perfect met zowel lichte tinten als ook bijv kleur Grafiet. Thuis heb ik er een oud portret schilderij op hangen, combineert prachtig.

Voor decoraties in huis laat ik me ook in deze wintermaanden inspireren door de natuur. In de maand januari en februari betekent dat dat ik graag winterwit gebruik.

Dit kan zijn in wolwit plaids van Hoffz, oude broos witte ceramic kruiken of groepen met kruiken die zorgen voor een rustige sfeer. Kijk voor meer interieurinspiratie op www.violierathome.nl. Heerlijk in de warmte van je huis genieten van de winter die er aan zit te komen!

Tips:
Kijk eens goed naar je interieur, welke functies wil je hebben in een ruimte en op welke manier zijn deze te realiseren? Hoe staat het als ik net even schuif met dat ene meubel. Vaak sta je dan verrast van het effect en geeft het meer rust in huis.

Zet in een oude kruik eens takken en ranken uit de tuin of natuur en combineer dit met een enkele zijde wintertak. Dit geeft een rustig beeld, geïnspireerd door het seizoen en je haalt de natuur in huis.

Maak een plan de campagne wanneer je wat wilt doen in je huis, op welke termijn, welk budget en wat zijn je wensen.

Een huis is vooral om in te leven, geniet van je huis en met elkaar. Natuurlijk verhoogt de sfeer die je in huis hebt met de beleving. Daarbij houd ik me bij “eenvoud siert” , al houd ik wel van kwaliteit.

Ik wens je een heerlijke wintermaand!

Met vriendelijke groet;

Wulf van de Pol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten