woensdag 4 december 2013

Tips voor een sfeervol kerstinterieur!


December is begonnen, tijd om het huis weer gezellig te maken voor de feestdagen! Hoe pak je dit stijlvol aan? Door stapsgewijs te werk te gaan en te gaan voor eenvoud en natuurlijke materialen! Met deze tips hul je je huis in een prachtige kerstsfeer!

Tip 1: Ruim eerst op
Ruim eerst je woonkamer goed op. Haal alle spullen en prullaria die er niet toe doen weg. Zo maak je ruimte voor de boom en de kerstdecoraties. Een boom heeft ruimte nodig, dan komt hij veel beter uit.

Tip 2: De boom
Maak eens een alternatieve kerstboom van spullen uit je tuin of het bos. Zorg bijvoorbeeld voor een stam die je omwikkelt met hopranken in een kerstboomvorm. Ook heel sfeervol en een keer iets anders. Of kies eens niet voor die perfecte volle boom waar je alle decoraties keurig over verdeelt, maar neem een gekke scheve boom. Kijk naar de boom en vertaal wat hij nodig heeft.  Zorg dat de decoraties die bijzondere vorm benadrukken. Dat kan zo mooi zijn!’Tip 3: Eenvoud siert
Tierelantijnen zijn niet nodig. Het zijn juist de eenvoudige, natuurlijke materialen die sfeer geven. Groepeer een paar kandelaren of combineer houten ballen op een schaal met wat natuurlijk groen, zoals bolmos of vruchten. Kies in plaats van een groot boeket voor één bijzondere bloem met wat kerstgroen in een klein vaasje. Werk met fruit of ander natuurlijk materiaal. Het is juist de eenvoud die schoonheid uitstraalt.Tip 4: Eenheid
Wil je de kamer tot een eenheid maken? Zorg er dan voor dat de kleuren, tinten of materialen die je gebruikt weer op een andere plek terugkomen. Als je dingen herhaalt, schept dat evenwicht. Kleur kun je heel subtiel terug laten komen door gebruik te maken van bijvoorbeeld vruchten, kussentjes of een bloem. Kies liever voor één groot ding, dan voor tien kleine. Of groepeer kleine decoraties. Zo zorg je voor eenheid en voorkom je dat er allemaal eilandjes ontstaan.

Tip 5: Klassieke vormen
Een krans is een klassieke vorm, die niet mag ontbreken in een kerstinterieur. Als je de krans maakt van natuurlijke sobere materialen, komt de vorm nog veel beter tot zijn recht. Gebruik bijvoorbeeld eens bemoste larixtakken. Hang zo’n krans ook niet te hoog op. Als er verbinding is met de andere decoraties, vormt het veel meer een geheel.

Tip 6: Koester het oude
Oma’s glazen kerstballen hoeven niet op zolder te blijven liggen. Ze zijn vaak prima te combineren met de decoraties van nu. En die kerstballen roepen bovendien herinneringen op, dat geeft nog een extra dimensie. 
Bron: riavanremmerdenfotografie.nlTip 7: Nostalgische sfeer
Natuurlijk horen kaarsen bij een kerstinterieur. Er zijn ook kaarsen met bijvoorbeeld een kaneelgeur, dat versterkt de huiselijkheid. Net zoals de geur van bakproducten! Maak eens een cake in de vorm van een huisje. Als je het bestrooit met poedersuiker en op een mooie schaal zet, geeft dat meteen een heerlijk nostalgische sfeer. Je kunt de cake prima een poos laten staan, want die droogt gewoon in.
Bron: ameblo.jp                 Bron: riavanremmerdenfotografie.nlKerst in kasteelsferen
Nog meer inspiratie opdoen? Ieder jaar dompelen we met ons team van Violier at Home Kasteel Middachten in De Steeg onder in kerstsfeer. Met maar liefst 38 kerstbomen en talloze decoraties zijn alle kamers en de tuin van kasteel Middachten in De Steeg in kerstsfeer gehuld. Dit keer is de ‘Noorse stijl’ het thema. De kerstopenstelling van kasteel Middachten is van 10 tot 15 december.  Meer informatie vindt je op www.kasteelmiddachten.nl
Bron:kasteelmiddachten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten