dinsdag 15 oktober 2013

Prachtige zachte natuurtinten!

Herfst! Wat een prachtig seizoen! Inspiratie haal ik vooral uit de natuur, zoals de kleuren van een omgeving, het leven met de seizoenen in al zijn geuren en kleuren. In de natuur valt weer zo veel moois te zien! De vruchten aan de bomen zijn enorm gegroeid, allerlei zaaddozen zijn te vinden en de rozenbottels tonen hun kracht. In je interieur geven de kleuren uit de natuur een mooie basis. Mijn voorkeur gaat uit naar rust en evenwicht, vertaald in verstilde tinten die mooi op elkaar afgestemd zijn. In de styling van mijn huis gebruik ik vaak oud glaswerk met grassen, dille uit de slootkant en wat bessen die er nu veel zijn. Wanneer de zachte zon hierin schijnt ontstaat een warme spiegeling. Of een oud ornament, met verschillende soorten komkommervruchten ontstaat een rijkelijk plaatje. Deze blijven lang goed en laten de toegift van de natuur zien. Bloemen, blad, bessen, vruchten, dieren en natuur zijn echt een inspiratie voor me bij ieder project. 


Als de basis van een interieur goed is, kun je je wat meer permitteren met het interieur. Een mooie basis creƫer je met rustige warme tinten in je huis. De verven van Carte Colori hebben mijn voorkeur en al tijden had ik een paar kleuren in mijn hoofd die ik graag terug wilde zien in de mooie verven van Carte Colori. Meta Bos, eigenaresse van Carte Colori is hiermee aan de slag gegaan en samen zijn we tot 7 prachtige kleuren gekomen! Ben erg trots op het resultaat en de manier waarop de kleuren tot stand gekomen zijn. De nieuwe kleuren hebben de volgende namen mee gekregen: As, Secret Garden, Eucalyptus, Fico, Pelliccia, Corno en Albast. Allemaal zachte tinten gebaseerd op de natuur!
Aan de Facebookfans van Violier at Home en Carte Colori hebben we gevraagd een mooie naam voor de nieuwe kleurenkaart te bedenken en de naam is geworden: Vintage Ashes.

De winnares van de Facebookactie, Manuela Wiltenburg, kan een jaar lang ieder seizoen bij Violier at Home een prachtig boeket in de kleuren van de nieuwe kleurenkaart ter waarde van € 35,- in ontvangst nemen en de laatste seizoenstips ontvangen!


 
De vormgeving van de nieuwe kleurenkaart Vintage Ashes die we samen met Carte Colori hebben ontwikkeld is gereed! De kaarten moeten nu alleen nog worden gedrukt en met de hand worden ingeschilderd. Nog heel even geduld dus! De kleuren uit de kleurenkaart Vintage Ashes zijn op dit moment al verkrijgbaar in kalkverf. De formules voor de overige verfsoorten van Carte Colori moeten nog ontwikkeld worden, deze zijn later te bestellen.Tips!
  • Materialen die je gevonden hebt op het strand zoals drijfhout zijn mooi te gebruiken in combinatie met ranken uit de natuur, zonnebloemharten en noten. Als je dit op een houten schaal legt ontstaat er een mooi verstild beeld.
  • Als je met de styling van je huis aan de slag gaat, werk dan van groot naar klein.
  • Maak een verbindende factor in je composities qua kleur. Denk aan potten en vazen in combinatie met de kleur van de bloemen. De kleur van vruchten in combinatie met bloemblad, etc.
  • Denk aan de natuur, schik zo natuurlijk mogelijk en het belangrijkste... durf! Doe het niet te gestyleerd!
  • Langs de kant van de weg zijn prachtige groenelementen te vinden, in combinatie met gekochte bloemen krijg je een prachtig geheel. Het hoeft niet altijd duur te zijn!
  • Gebruik eens eucalyptus in huis in plaats van een geurkaars en ruik de herfst in aantocht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten