vrijdag 13 juni 2014

Een metamorfose voor Violier at Home!


In het voorjaar tijdens een inspectie van het huis zagen we dat de kozijnen een opknapbeurt nodig hadden, verf was gebladderd en schraal. Met het bedenken welke kleuren deze zouden gaan krijgen groeide ook een ander idee…. de muren in de kallei zetten en kleuren mooi  samenvoegen. Een mooi stucproduct waar ik graag eens mee aan de slag wilde gaan. Kallei is een zeer fijne pleisterlaag (of een dikke schilderlaag) die op een gevel wordt aangebracht met behoud van structuur van het metselwerk. Het zorgt voor een duurzame bescherming van de muur, zonder dat deze hermetisch afgesloten wordt. Bij een gevel is het van belang dat de uitwisseling van waterdamp met de buitenomgeving mogelijk blijft, zeker bij oudere, massieve muren. Eventueel opstijgend vocht of condensatievocht zal dus vrij kunnen verdampen.. Dit komt voornamelijk door de natuurlijke kalk als bindmiddel in de kallei. Een mooi natuurlijk product dat prima zelf aan te brengen is of door een stucadoor of schilder.

Al snel was de buitenkleur duidelijk…De kleur As van de Vintage Ashes kleurenkaart van Carte Colori, waar ik aan meegewerkt heb. Verrassend was dat kleur Pellicia een mooi contrast heeft met kleur As, voor bepaalde stukken is die kleur gebruikt. Voor de voordeur en wat andere deuren heb ik de kleur As en Pellicia gemixt en het werd een mooie warme tussenkleur grijs. Vervolgens de kleurenbox van de kallei opgehaald bij Carte Colori en we vonden kleur Cohiba prachtig, bij de verf, maar ook bij onze gedachten…een warme midden grijs.. We konden aan de slag!Kallei breng je op met een borstel of blokkwast. Wij hebben ervoor gekozen om het eerst met een spatel aan te brengen en daarna uit te vegen. Kallei kan in de massa gekleurd zijn of achteraf geschilderd worden in een passende damp open minerale verf.Inmiddels hebben we een prachtig huis gekregen met een landelijk maar ook chique uiterlijk! De reacties zijn heel positief!
 De extreme zon en ook de heftige dagen met buien maakte het soms moeilijk buiten aan het werk te gaan en alles op tijd in de verf en kallei te krijgen…maar het is gelukt!! Op tijd klaar om u het resultaat te laten zien op onze 'Zomerse dag' op zaterdag 21 juni!

Zomerse dag Violier at Home
Zaterdag 21 juni 2014, zomerse dag waarin kallei centraal staat.
Op 21 juni 2014 organiseert Violier at Home een “zomerse dag” waarin u o.a. kan kennismaken met kallei. In de middag rond half drie zullen we een presentatie geven over kallei en kunt u er zelf mee aan de slag om te voelen hoe het werkt. Het huis is te zien in Kallei kleur Cohiba en van Carte Colori zal Meta Bos aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Ook de stucadoor waarmee ik samen het huis in de kallei gezet heb is aanwezig om u de werkwijze met het product te demonstreren. U kunt eventueel een proefpotje meenemen voor thuis als u wilt.


Verder zal die dag Eugene Nooyen van Il Cupido aanwezig zijn , hij is eigenaar van een beeldengieterij en laat u verschillende van zijn producten zien. 
Daarnaast kunt u een zomerse blik werpen in het huis van Violier at Home, en kunnen we u alle informatie geven die u wilt op het gebied van interieur, styling en advies; graag denken we met u mee. Ook zullen er leuke aanbiedingen van verschillende leveranciers zijn….we hebben weer houten kandelaren van Hoffz, brocante enzovoorts.
Natuurlijk bent u bovenal welkom en staan er hapjes en drankjes voor u klaar!!

Finalist professionals-actie Carte Colori
Nog leuk te vermelden is dat Violier at Home bij de drie finalisten hoort die mee hebben gedaan met de professionalactie van Carte Colori. We hebben gewonnen met het kantoorpand van Maxilia aan de Rijn bij Rhenen. Het pand ligt aan de waterkant en dit hebben we dan ook als thema gebruikt. Het is een warm maar toch zakelijk kantoor geworden waar de Rijn als thema is gebruikt… Waterkleuren als Lido, Mare en Pessaro zijn gebruikt in combinatie met een basis van kleur As en kleur Pellicia op muren en kozijnen. Daarnaast is ruw hout gebruikt en een foto wand om het thema te bevestigen. Stoelen Woodie van Netty de Groothandel in waterkleuren en accessoires als betonnen bakken met grassen en oude glazen flessen maken het geheel in stijl af.

U kunt nog op ons stemmen tot 30 juni a.s. op de Facebookpagina van Carte Colori;

App Professionalactie
Dan kies pand Maxila aan de Rijn van Violier at Home

Geen opmerkingen:

Een reactie posten